Посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в САЩ се отлага, предаде Reuters, като се позова на турски официален представител.

Срещата между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и американският му колега Джо Байдън в Белия дом планирана за 9 май, беше отложена", е съобщил източник на британската агенция.

Срещата между Ердоган и Байдън беше планирана за 9 май, но предишния ден говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че графикът на американския президент Джо Байдън все още не включва разговори с турския му колега и Белият дом няма да коментира този въпрос.

Hürriyet съобщи по-рано, че Ердоган не е давал указания за отмяна на планираното пътуване до Съединените щати. Същият вестник, позовавайки се на източници, съобщи, че Израел и някои кръгове в Съединените щати се опитват да провалят посещението заради срещата на Ердоган с ръководителя на политическото крило на ХАМАСА Исмаил Хания. Според източниците на турския вестник появата на снимка на Байдън с Ердоган след публикуването на снимка на Ердоган с Хания ще се възприеме лошо, предвид предстоящите избори в САЩ.