В Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април, организацията на композитори и автори МУЗИКАУТОР обявява откриването на Сесия 2024 на своя Културен фонд. В тазгодишното издание българските творци ще могат да кандидатстват със своите музикални проекти и да се състезават за грантове между 2000 и 4000 лева.

Общата сума, отпусната в сесията, е 170 000 лева, а приемането на документи започва на 1 май. За финансиране авторите участват със свои проекти за създаване на ново произведение или с вече готово, но все още неразгласено произведение.

Проектите, които подкрепя Културният фонд на МУЗИКАУТОР, могат да бъдат във всички жанрове на популярната, класическата и музиката на фолклорна основа – поп, електронна, джаз, рок, алтернативна, симфонична, етно и т.н. Те ще бъдат оценявани от комисия, избрана от Общо събрание на дружеството, и съставена от професионални музиканти и музикални издатели – Владимир Величков, Радостина Йовкова, Владимир Джамбазов, проф. д-р Георги Арнаудов, Минко Ламбов, Милена Славова, Светослав Заров, Искрен Пецов, Александър Александров и "Токсити Пъблишинг“ ЕООД.

За 10 сесии от 2011 година досега чрез Културния фонд на МУЗИКАУТОР са инвестирани над 2 000 000 лв. за реализацията на близо 700 музикални проекта на български автори. С това Фондът се превръща в един най-сериозните източници на финансиране и развитие на българската музика.

Всички документи за кандидатстване в Сесия 2024 на Културния фонд ще бъдат публикувани на сайта на МУЗИКАУТОР в секция Автори -> Културен фонд -> Сесия 2024 до 1 май.

МУЗИКАУТОР очаква проекти във всички жанрове, които ви вдъхновяват!