Треньорът на Милан - Стефано Пиоли заяви след победата на тима му над Каляри с 5:1, че критиките и спекулациите за бъдещето му са част от работата, макар да не знае дали ще остане.

"Ние сме голям клуб, има големи очаквания, така че трябва да си готов за ожесточени критики, точно както се очакват бурни похвали, когато спечелиш. Това е част от работата. Трябва да го приемеш или да се насочиш към някоя друга професия.

Опитвам се да помогна на отбора да преодолее трудните моменти и да играе колкото е възможно, по-добре. Смятам, че понякога се получаваше, а понякога обърквах нещата. Но за Милан 2-ото място не е приемливо и това е нормално, на фона на историята и традициите на клуба.

Наистина съм тъжен от отпадането от евротурнирите, тъй като преди това бяхме пък горди да създадем онази симбиоза между фенове и отбор, която предаваше позитивност, енергия и увереност.

Все още не съм говорил с клуба, но ни предстоят още два кръга. Сезонът реално не е приключил. Надявам се всички около Милан да могат да преоткрият онази хармония, ентусиазъм и енергия, които ни помогнаха да постигнем неща, които може би никой не вярваше, че са възможни", каза Пиоли пред Sky Sport Italy.