Старши треньорът на френския Лил - Пауло Фонсека заяви, че централният бранител на "мастифите" Тиаго Джало ще бъде трансфериран в италианския гранд Ювентус.

Официализирането на сделката е въпрос на дни, тъй акто двата клуба са на масата за преговори от няколко седмици.

Португалецът Фонсека, който е сънародник на Джало изрази мнение, че футболистът ще се представи повече от добре в новия си тим.

Той тренира добре с отбора от две седмици насам, винаги с добър интензитет и подходящата скорост. Мисля, че трябва да изчакаме още една или най-много две седмици, за да го видим обратно на терена в мач. Нека кажем, че най-после е готов да се завърне. Наистина много ни липсваше през това време. Преди да се контузи той се справяше доста добре и много ни помогна. Трудно е да намериш толкова бърз играч колкото Тиаго. Наистина мисля, че той може да направи добро впечатление в Ювентус. Готов е да помогне на защитата на “бианконерите". В сравнение с предишното си италианско приключение, което преживя като много млад в Милан, сега той е израснал доста като играч, но и като човек. Също така има много по-голям опит от преди. Освен това вече знае езика, като говори добре италиански. Смятам, че това ще му помогне да се адаптира по-скоро от очакваното в нов и важен отбор като Юве", призна Фонсека.