Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри призова преди мача със Сасуоло в събота за сдържаност, въпреки отличния старт на тима за първи път от доста време насам. “Бианконерите" са с три победи и реми до момента, като заемат второ място.

“Точно в момента трябва да бъдем още по-съсредоточени, защото покрай нас има прекалено голяма еуфория. А сме пред едва петия ни двубой от началото на сезона. Твърде много позитивизъм води до отпускане.

Освен това мачовете ни срещу Сасуоло през последните години винаги са били трудни. Очаква ни съперник, който ще търси реванш.

Не знам дали това е предимство, или не - коментира наставникът. - Но ще трябва да се класираме за Шампионската лига през следващия сезон, което няма да бъде лесно, защото Интер, Милан и Наполи са пред нас. Караме го плавно, стъпка по стъпка, без да се поддаваме на емоциите.

Ако обаче не съумеем да завършим в топ 4, няма да сме си свършили работата. А и сме отбор с по-малък опит, което също е от значение. Ще има мачове, които няма да са толкова красиви, но пък трябва да постигаме нужния резултат. Знаем, че ще трябва да тичаме повече от останалите. Борбата за добри резултати увеличава и самочувствието ти.

Най-лесно се постигат резултати, когато балансът в играта на един отбор е налице. Когато пък се стигне до реми или загуба, не означава, че това е провал. Има по-добри състави от Юве и трябва да се борим срещу тях. Едно нещо обаче е сигурно за този Ювентус: очаква го светло бъдеще заради футболистите, от които е съставен", каза Алегри.