Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира слабия втори полусезон, който прави неговия тим. "Бианконерите" подновяват участието си в Серия "А" след паузата на националните отбори с гостуване на Лацио.

"В момента всички трябва да са фокусирани върху последната част от сезона. За съжаление пропиляхме предимството, което имахме пред петия в класирането, така че трябва да сме реалисти в момента“, започна Алегри.

"Спечелихме само седем точки в последните осем мача, а през втората част от сезона събрахме само 13 точки. Остават ни девет мача, за да затвърдим класиране в Шампионската лига, запълвайки едно от трите останали места.

Трябва да реагираме, да постигнем резултати и да изпълним целта да се класираме за Шампионската лига. Момчетата трябва да запазят спокойствие, особено защото до момента спечелихме 59 точки. Разбира се, когато липсват резултати, трябва да се направи нещо, за да се създаде нужният ентусиазъм, за да посрещнем финалната част от сезона по най-добрия начин. Трудно е да се обясни футболът. Работим всеки ден, опитвайки се да видим грешките си. Говоренето и обясненията са безполезни в момента. Трябва да работим върху грешките си и да се подобряваме. Във футбола се броят резултатите и ние трябва да обърнем тази тенденция", коментира още специалистът.