Временният старши треньор на Рома - Даниеле Де Роси, е фаворит номер 1 за заместник на наставника на Фиорентина - Винченцо Италиано, ако италианецът напусне или бъде освободен след края на настоящата кампания.

Де Роси пое "джалоросите" в началото на годината, замествайки Жозе Моуриньо. Ръководството на "вълците" обяви, че клубната легенда има договор до края на този сезон, след което ще има нови преговори в зависимост от представянето на отбора.

Рома изживява ренесанс под ръководството на новия си треньор, който спечели 9 от 13 официални срещи във всички турнири.

Фиорентина, от друга страна, се представя доста под очакванията. Тимът на Италиано се намира на осмо място във временното подреждане, на три места за столичани.

Винченцо Италиано по всяка вероятност ще запази работата си, но само до края на сезона, след което ръководството на "виолетовите" ще направи всичко възможно да отмъкне Де Роси. Скритите козове на тима от Флоренция са два - спортният директор Даниеле Праде и техническият директор Николас Бурдисо, който отговаря за трансферите във Фиорентина след смъртта на Джо Бароне. Праде заемаше директорски пост дълги години в Рома и има чудесни отношение с Де Роси, докато Бурдисо беше съотборник на Даниеле в периода 2009-2014 г.