Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, коментира горещите теми при "росонерите“. Специалистът увери, че е изцяло концентриран върху неделното домакинство срещу Дженоа. 

"Трябва да имаме волята да покажем най-добрата си игра и да спечелим. Все още ни остават четири мача и второто място не е сигурно. Въпреки това, тази задача не би трябвало да ни затрудни, защото предстоят цели четири кръга. Вярно е, че отвън се говори за всичко друго, но не и за мачовете, докато в отбора не обръщаме внимание на тези неща", започна Пиоли.

"Вместо това имаме силно чувство за отговорност. Чак след края на сезона ще помислим за бъдещето. Свързван съм с Наполи? Мисля само за утре. След приключването на кампанията ще се срещна с клуба и ще видим какво ще стане. В предстоящите мачове имаме възможността да покажем, че сме сплотен колектив, който го е грижа за съдбата на клуба. Мотивацията е налице и все още не сме си свършили работата."

"Протестът на феновете? През последните години тифозите бяха добавена стойност и винаги ни подкрепяха, най-вече в трудните моменти. Няма да го забравя. Сега те заеха позиция и аз уважавам това. Ние обаче трябва да мислим само за победата в утрешния мач. На лично ниво мога да кажа, че през последните години често съм се прибирал у дома със сърце, изпълнено с радост заради "Сан Сиро“. Напоследък обаче нещата се промениха и малко се натъжих. Надявам се утре да съм подходящият човек за Милан, а по-нататък ще решим за бъдещето“, коментира Пиоли на официалната пресконференция преди мача.