Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри изрази мнение, че деветте поредни титли на Ювентус в Италия от 2012 до 2020 никога няма да бъдат повторени и че постижението е "нереално".

Италианският специалист бе начело на "бинаконерите" за 5 от въпросните първи места, но след завръщането му през 2021 г отборът е далеч от това да бъде конкурент за златните медали в Серия "А". От няколко сезона насам феновете на "старата госпожа" искат Алегри да бъде уволнен заради дефанзивния и непрактичен футбол, който рекордьорът по титли в Италия изповядва.

По всичко личи, че именно настоящият сезон ще бъде последен за Алегри в Торино.

"Когато се върнах, ме помолиха да подмладя отбора. Целта беше да се привличат по трима играчи годишно от новото поколение, да се намалят заплатите и да се направи конкурентоспособен отбор. Тази година има много млади играчи в първия състав“, започна Алегри.

"Много от нашите юноши играят за други отбори в първенството. Клубът свърши страхотна работа. За да бъде устойчив, италианският футбол трябва да следва този път. Трябва да се адаптираме и да разберем, че деветте поредни титли са нещо изключително. Това няма да се повтори. Тази серия успехи нарушава възприятията, защото реалността е различна“, каза още италианецът.

Той даде мнението си и за новия формат на Шампионска лига, който стартира през следващата кампания:

"Ще е трудно да спечелим, ще бъде конкуренция между първите осем в Европа и ще бъде почти невъзможно някой от тях да не спечели. Правят новия формат, за да гарантират, че най-добрите осем ще достигнат до последната фаза, защото този спектакъл продава", добави Алегри.