Легендата на италианския футбол - Алесандро Дел Пиеро, коментира вчерашното равенство между грандовете Ювентус и Интер. Двата тима не се победиха в първото за сезона "Дерби д'Италия" от 13-и кръг на Серия "А", като "нерадзурите" остават лидери във временното класиране с две точки повече от втория Юве.

"Първото полувреме бе доста интензивно, а в крайна сметка в Интер са по-щастливи от Ювентус от равенството, но нито един от двата тима не искаше да рискува повече", заяви световният шампион с Италия от 2006 г.

"И двата отбора обаче доказаха, че са солидни и са истински претенденти за титлата. Ювентус е на позицията, която заслужава. Тези два състава показват най-постоянни изяви до момента и дават сигнали, че могат да продължат така до месец май. Наполи и Милан изпитват проблеми, но също могат да се завърнат в битката за Скудето. Интер е наясно с възможностите си и когато иска, може да играе наистина добре", продължи 49-годишният бивш капитан на "бианконерите".

"Федерико Киеза направи разликата с асистенцията си към Душан Влахович. Колко нападатели могат да правят подобни неща? Колкото до Влахович, трябва да напомня, че когато играеш за клуб като Ювентус, напрежението е максимално. Той не беше вкарвал от известно време, така че трябва да сме наясно с контекста на ситуацията", добави Дел Пиеро.