Симоне Индзаги записа своя мач номер 300 в италианската Серия "А" при победата на неговия Интер над Дженоа с 2:1.

Успехът беше под номер 179 в елита за легендарния специалист. С това си постижение той е номер 1 на "Ботуша" в исторически план в първите си 300 двубоя.

"Съдбата вече е в собствените ни ръце. Натрупахме преднина от 15 точки пред Ювентус и Милан в рамките на 33 дни. Трябва да останем концентрирани, защото съм във футбола от доста години и знам, че имаме още много мачове. Програмата ни е много натоварена, като имаме тежки мачове с Болоня, Атлетико Мадрид и Наполи преди паузата за националните отбори. Трябва да благодаря на момчетата. През 2024 година изиграхме 12 мача за 50 дни и спечелихме всеки един от тях. Не трябва обаче да гледаме назад и да се тупаме по рамото, а трябва да мислим за бъдещето", започна той.

"Трябва да продължим по този начин и занапред. Момчетата знаят какви са целите ни. Остават 11 кръга в Серия "А" и още 33 точки за печелене, така че не можем да се отпускаме. Относно ротацията на състава, правя това, което виждам в тренировките. Преди месец хората ме питаха за Алексис Санчес и Марко Арнаутович. Сега казват, че сме като Ред Бул във Формула 1, но преди месец нямаше подобни сравнения. Стигнахме дотук със здрава работа. Алексис и Арнаутович не ме изненадват. Ако ги нямахме в състава си в този период, нямаше да постигнем тези резултати. Такава е ситуацията в атака, но същото важи и за останалите линии в отбора", добави още Индзаги.