Защитникът на Ювентус - Данило, сравни настоящия си наставник Масимилиано Алегри със старши треньора на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола. 32-годишният бразилец заяви, че двамата имат един и същ манталитет и глад за победи, като според него те са на едно ниво в треньорската йерархия.

"За мен Гуардиола и Алегри са на едно ниво. Пеп залага на позиционен футбол, когато бях в Сити играх на няколко позиции. Дясно, в центъра, ляво, в средата на терена", заяви южноамериканецът, който бе част от "гражданите" в периода 2017-2019.

"Гуардиола изисква от играчите си постоянен контрол върху топката, дава прецизни наставления и дава само малка свобода на нападателите. Постояно контактувам с Макс. Той е честен, прям, не говори много и знае кога да отстъпи. Имам изключително честна и истинска връзка с него", сподели националът на Бразилия.

"Той винаги казва - ако можем да вкараме гол с три паса, защо да правим 50? За него най-важното нещо е победата. Ако не печелиш във футбола, не може да му се наслаждаваш. Двамата имат различни стилове и методики, но целта им е само една - победата", добави Данило.