Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, направи равносметка на сезона. След него той ще оваканти поста.

"Сезонът ни беше добър. Все пак ние бяхме най-добрите сред "нормалните" отбори зад Интер, който направи нещо изключително. Съжаленията ни са свързани с Шампионската лига и Лига Европа, но такива са тези турнири: Ако не се възползваш от шанса си в необходимия момент, ти си аут", започна Пиоли.

"Само погледнете Борусия (Дортмунд), които са на 25 точки от Байер (Леверкузен) в първенството, но ще играят на финал в ШЛ. През последните няколко години повишихме очакванията на всички и затова сега хората се държат така, сякаш изведнъж второто място е позорно. Много добре знаете, че това не е така. Само един отбор може да стане шампион."

"Честно казано, искаше ми се да бях изчакал следващата седмица, за да обобщя престоя ми в Милан, но мисля, че мога да кажа едно нещо. Оценявам работата си в зависимост от това в какво състояние заварвам отбора и в какво го оставям. Пристигнах в Милан при една ситуация и си тръгвам, ако наистина си тръгна, от Милан, който е в напълно различно положение. Останалото е просто празни приказки", заяви Пиоли след загубата с 1:3 от Торино.