Жозе Моуриньо, треньор на италианския гранд Рома, беше доволен от играта на своите футболисти, но не и от резултата при поражението от Ювентус в дербито на кръга в Серия "А".  

"Говорихме за това преди мача и смятам, че създадохме повече положения, отколкото някой е очаквал срещу защитната стена в Торино. Разочароващо бе, че на полувремето резултатът бе 0:0, тъй като показахме повече класа, ударихме греда и имахме още две-три добри положения. Позициите на Дибала и Бове създадоха доста проблеми на съперника. Не успяхме да отбележим, а след това получихме гол след нещастен рикошет веднага след подновяването на играта. От този момент всичко стана по-трудно. Юве се прибра още по-дълбоко, а тяхната защита е като стена, която е трудно да бъде пробита. Доволен съм как подходихме към мача стратегически, хареса ми и характера, който показахме, но във футбола важни са точките, а ние не постигнахме желания резултат", започна специалистът.

"Очевидно е, че сме по-силни у дома, но не мисля, че сме единственият отбор, който разчита на феновете си. Смятам, че хората трябва да говорят за Рома с уважение за това, което правим тук. Треньорите, играчите, всички вършат чудесна работа, въпреки трудностите, с които трябва да се справяме. Аз пръв ще призная, че ни липсва характер в гостуванията и не успяваме да наложим нашия стил на игра, но това не се отнася за тази вечер. Изправихме се срещу отбор, който се е прицелил в Скудетото и бе супер мотивиран след резултата на Интер от вчера. Освен това те са супер силни в защита, но ние показахме страхотен кураж. Задържахме доста дълго топката в тяхната половина, макар и да не създадохме сериозни положения, но Пауло и Браян имаха удари, които влизаха във вратата, ако не бяха блокирани. Но за всички е ясно, че единственото, което има значение е резултатът", допълни Специалния. Това беше поредна загуба за Рома в гостуване.