Крилото на Ювентус - Федерико Киеза, е решил да удължи договора си със "Старата госпожа". Настоящият договор на национала на Италия с "бианконерите" изтича след края на сезон 2024-2025, като ръководството на Ювентус обмисляше евентуална продажба на играча това лято, за да не си тръгне като свободен агент през следващото лято.

26-годишният офанзивен футболист е сред най-важните играчи в отбора, но честите му контузии накараха ръководителите на клуба да поискат той да намали заплатата си.

Според няколко италиански издания, Киеза се е съгласил на това условие и ще подпише с Юве за още една година - до лятото на 2026 г.

Медиите на Апенините обясняват това решение на Киеза с почти сигурното освобождение на Масимилиано Алегри, който често пъти е критикуван заради дефанзивния си подход и неефикасна игра. Така играчът ще има шанс да докаже, че заслужава по-висока заплата и дългосрочен договор.

Това, разбира се, може да се случи най-рано догодина, тъй като в момента Ювентус не се намира в най-доброто финансово състояние и ще трябва да намалява още заплати.