Легендата на Ювентус и Италия - Алесандро Дел Пиеро, направи любопитно изказване по адрес на настоящия треньор на "бианконерите" Масимилиано Алегри.

Италианският специалист е недолюбван от по-голямата част от феновете на "Старата госпожа", които не искат дефанзивният специалист да продължава да води отбора след този сезон.

През миналата година Ювентус не се класира за Шампионска лига, а финансовите проблеми и скандали около клуба в последните две години накараха УЕФА да наложи санкция на торинския гранд за забрана за участие в европейските клубни турнири за една година.

Бившият капитан и любимец номер 1 на тифозите на Юве разкри, че ако някой ден той може да решава, ще каже повече относно бъдещето на Алегри на "Ювентус Арена".

"Миналата година Алегри не просто беше добър, той беше перфектен. Направи чудеса от геройство, за да създаде подходяща среда, която да класира Ювентус в Шампионска лига, въпреки всичко около клуба. Дори през този сезон, той направи откритие с Йълдъз и други млади таланти", заяви световният шампион с Италия от 2006 г.

"В дадена ситуация, в която е видно, че нещата не вървят, Алегри има своите отговорности. Както и всички други - от щаба до играчите. С времето тези ситуации трябва да се променят. Ако си играч на Ювентус, трябва постоянно да се подобряваш. Не може да си останеш същия играч. Ако някой ден мога аз да решава, ще ви кажа нещо повече. Сега не мога да ви кажа дали той остава или ще се маха", заяви Дел Пиеро през усмивка пред Sky Sport Italia.