Ботафого допусна загуба загуба от преследвача си Палмейрас с 3:4 в двубой от 31-ия кръг на бразилската Серия А, игран на стадион "Нилтон Сантош" в Рио де Жанейро.

Домакините допуснаха огромен обрат, като решаващ за мача беше червеният картон, който бе показан в средата на второто полувреме. До този момент резултатът беше 3:1 в полза на Ботафого след голове на Карлуш Едуардо (21'), Че Че (30') и Жуниор Сантош (36'). В края на полувремето Ендрик (49') върна едно попадение в началото на полувремето.

Така се стигна до 76-ата минута, когато Адриелсон получи червен картон. Пет минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа, но Тикиньо Соареш пропусна от бялата точка.

Кулминацията на цялата драма дойде в края на мача, когато Палмейрас вкара три гола в разстояние на само 15 минути, благодарение на Ендрик (84'), Хосе Лопес (89') и Мурило (90+9').

Въпреки драматичното поражение, Ботафого остава лидер в класирането на първенството с актив от 59 точки и мач по-малко от Палмейрас, който е на втората позиция с 56.

Ето резултатите от другите мачове тази нощ:

Интернасионал - Америка МГ 1:1

Коринтианс - Атлетико Паранаенсе 1:0

Коритиба - Гремио 1:2

Фламенго - Сантош 1:2

Атлетико Минейро - Форталеза 3:1