Треньорът на Лацио Маурицио Сари призова за повече търпение по отношение на Чиро Имобиле, след като нападателят се възстанови от контузия.

Именно нападателят донесе победата на Лацио с 1:0 при домакинството на Фиорентина, отбелязвайки от дузпа в петата минута на добавеното време. Той влезе като резерва в 77-ата минута на мястото на аржентинеца Валентин Кастеянос.

"Беше труден мач, което беше лесно да се прогнозира. Фиорентина се справи малко по-добре от нас през първото полувреме, но ние заслужихме победата с много силно представяне през второто полувреме, когато създадохме три или четири отлични възможности. Заслужавахме да победим", заяви Сари пред телевизия Sky Sport Italia.

"Казах още преди мача, че чакаме Чиро и никой не се съмнява в него. Кастеянос се представя добре в момента и беше правилно да го използваме, докато за Имобиле е важно да натрупа редовен тренировъчен ритъм. В последните две занимания изглеждаше по-добре. Надявам се да успее да го прави постоянно и скоро да се завърне на 100 процента", добави наставникът на Лацио.

"Пропуснахме доста възможност през първото полувреме и направихме задачата на Фиорентина по-лека с това, че не движехме добре топката", каза още Маурицио Сари.