Еван Ндика е вън от опасност, след като се свлече на земята без физическо единоборство по време на двубоя Удинезе - Рома, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. 24-годишният централен защитник на "римските вълци" бе изнесен с носилка от терена, след като играта бе спряна в 72-та минута по-рано тази вечер, а мачът на стадион "Фриули" бе преустановен.

Проблемът на бранителя е бил със сърцето, но при намесата на медиците на игрището не се стигна до използване на дефибрилатор. В момента шампионът на Африка с Кот д'Ивоар се чувства добре и в позитивно настроение. Този сезон той е участвал в 27 срещи от всички турнири. В тях е направил две асистенции за 2313 минути на терена.

Рома ще се завърне в Рим скоро. Още не е ясно кога двубоят с Удинезе ще бъде доигран, тъй като на столичани им предстои реванш от 1/4-финалите на Лига Европа с Милан в четвъртък. Преди 3 вечери възпитаниците на Даниеле де Роси победиха "росонерите" с 1:0 в Милано. Тогава Ндика не игра, защото изтърпяваше наказание за натрупани жълти картони.