Ръководството на Наполи излезе с официално изявление, в което увери, че никога клубът не е искал да обиди или да се подиграва с Виктор Осимен с видеото в TikTok. Нападателят остана бесен, след като в официалния акаунт на клуба в социалната мрежа беше публикувано клипче, изобразяващо го с комичен глас, призоваващ за дузпа срещу Болоня, която след това той пропусна.

"Наполи, желаейки да избегне каквото и да е преекспониране на проблема, изтъква, че никога не е искал да обижда или да се подиграва на Виктор Осимен, който е съкровище на този клуб. Като доказателство за това, по време на летния трансферен прозорец, клубът твърдо отхвърли всяка получена оферта за трансфер на нападателя в чужбина.

Социалните медии, по-специално TikTok, винаги са използвали експресивна форма на език с лека ирония и креативност, без да искат, както в случая с Осимен като главен герой, да имат намерение за обида или подигравка. Във всеки случай, ако Виктор е забелязал обида към него, това не е било целта на клуба", гласи съобщението на Наполи.