Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от драматичната победа с 1:0 над Дженоа. Специалистът подчерта всеотдаеността на нападателя Оливие Жиру, който влезе в ролята на вратар в последните няколко минути на мача след изгонването на титулярния страж Майк Менян.

Това е красотата на нашата работа. Преживяваш емоции, които дори не можеш да си представиш. Това беше странен, много напрегнат и нервен мач. Беше ни трудно, но искахме да победим и вярвахме в това. Големи похвали за моите футболисти. Играхме и пожертвахме много, като се постарахме да спечелим. Иска ми се да вярвам, че това, което Оли направи, когато сложи фланелката на Майк, е част от нашите дух и манталитет. Това, че се опита да ни осигури важна победа. Пулишич също искаше да пази, защото явно го е правил в миналото, но му казах, че предстои пряк свободен удар, а той е нисък. В крайна сметка всичко мина добре, като имахме и късмет в последните няколко ситуации. Но мисля, че това е част от манталитета на отбор, който иска да дава най-доброто от себе си. Именно това ме прави най-щастлив.

Вярвам, че винаги сме били тим, който, за да победи, трябва да играе наистина добре и да се представи по-добре от противника. Сега можем да печелим и грозни мачове. Това е важно израстване. Има и такива двубои, а и играем на всеки три дни. Голът на Пулишич? От ВАР го прегледаха 3-4 пъти. Щом са решили, че е гол, значи всичко е наред. Не знам дали е така, но това не ме интересува. При жълтия картон на Тео пък не видях нарушението, тъй като следях играта. Той ми каза, че това е бил нормален фал и единственият му в мача. Нека говорим за класирането след мачовете ни с Ювентус и Наполи. Тъжно е, че в следващия двубой няма да може да разчитаме на Майк и Тео, но се надявам, че по време на паузата ще се завърнат Калюлю, Лофтъс и Крунич, както и че Йович ще бъде в още по-добра кондиция", каза Пиоли пред DAZN.