Стефано Пиоли, треньор на италианския гранд Милан, коментира обидата на расистка основа към вратаря на тима Майк Менян при драматичния успех над Удинезе с 3:2 в среща от Серия "А".

“Случилото се по трибуните беше разочароващо. Гордея се да съм треньор на човек като Майк, който е честен и уважителен. Наслушахме се на подобни неща по стадионите. Невежите хора трябва да си стоят по домовете", започна Пиоли.

“Трябваше да вкараме повече от един гол до почивката, а след това от нищо получихме две попадения и стана трудно. После обаче видяхме доказателството за това, че ако вярваш в себе си и съотборниците си и не се откажеш, обратът е възможен. Бяхме с правилната нагласа за мача и показахме характер", категоричен беше той.

“Ще се опитаме да продължим с победите. Не можем да гледаме в бъдещето и да си правим планове за първото място, защото Интер и Ювентус почти не грешат. Леао? Технически, тактически и ментално той още не е завършен футболист. Статистиката сочи, че той вече дава повече ключови пасове. Самият стил на отбора е различен. Вече повече контролираме топката и по-малко разчитаме на контраатаки. Рафа няма толкова свободни пространства и се учи как да извлича максимума от различните ситуации", обясни Пиоли, за когото успехът беше под номер 100 в Серия "А", откакто е начело на тима.