Легендарният италиански треньор Фабио Капело коментира ситуацията в Милан. "Росонерите" заемат трето място във временното класиране в Серия "А", на 11 точки от лидера Интер. "Дявола" отпадна и от Шампионска лига и ще продължи европейското си участие в Лига Европа.

Капело, който е бивш играч и треньор на Милан сподели виждането си относно искането на голяма част от феновете Стефано Пиоли да бъде уволнен от поста старши треньор.

"Точно сега няма никакъв смисъл от уволнение на Пиоли", заяви Капело пред "Гадзета дело Спорт“.

"Той обаче трябва да намери бързи решения на няколко проблема. Нужно е да се осъзнае в кои зони е необходима намеса. Преди две години Пиоли имаше страховита халфова линия в лицето на Тонали, Кесие, Бенасер и Чалханоглу. А в момента не е много ясно кой играе там. Това е моторът на отбора и аз бих променил нещо там. Милан изпитва трудности срещу съперници, които залагат на контраатака. Бих работил върху този аспект. А защо да не се изпробва и нова тактическа постройка на защитата? Моето мнение е, че Милан не трябва да бъде толквоа агресивен, а да бъде по-подреден и да действа като едно цяло“, смята още Капело.