Стефано Пиоли, наставник на италианския гранд Милан, заяви на пресконференция пред утрешния мач на тима със Сасуоло, че не се притеснява за бъдещето си в клуба.

Милан се намира на 3-а позиция в Серия "А" с актив от 33 точки като изостава със 7 от втория Ювентус и с цели 11 от лидера Интер.

"Не се страхувам. Искам отборът да покаже целия си потенциал. Всеки път трябва да напускаме терена със знанието, че сме дали всичко от себе си. Направихме грешки, които се отразиха на развитието на някои от мачовете ни. Позитивното е, че създаваме много голови ситуации. Негативното е, че трябва да сме по-компактни", започна специалистът.

Милан играе трудно срещу Сасуоло като в последните три мача има три поражения от този отбор.

"Този спомен от Скудетото ми идва на ум, разбира се, но също и последните три домакински загуби", добави още наставникът.

Стефано Пиоли говори и за това, че се коментира, че неговия тим не играе добре този сезон.

"Говори се... Много ми харесва, когато споделяте какво се говори. Кой го говори? Новите играчи са фантастични. Те идват от различни първенства и се справят добре. Серия А е най-сложното, едно от най-трудните първенства по отношение на тактиката, но също и по отношение на очакванията и напрежението. Нашият проблем е, че ни липсва постоянство.

Много се говори за техника, тактика, организация, но е много, много важно да знаеш как да говориш на терена. Милан трябва да спечели утрешния мач, защото имаме нужда от точки. Не очакваме утре да компенсираме всичко. Сезонът е дълъг, има още един полусезон, Лига Европа, Купа на Италия. Трябва време и търпение", сподели наставникът на Милан.