Каляри спечели домакинството си на Фрозиноне с 4:3 в мач от 10-и кръг на италианската Серия "А". "Сардинците" постигнаха първи успех от началото на сезона в Калчото, въпреки че изоставаха с три гола пасив до 72'.

Гостите откриха резултата в 23' чрез Матиас Соуле, а 7 минути по-късно домакините можеха да изравнят, но Марко Манкосу пропусна 11-метров наказателен изстрел.

Фрозиноне отбеляза втори гол в 37ю отново чрез Соуле, като така и завърши първата част. В началото на втората част интригата изглеждаше мъртва, тъй като Марко Брешанини покачи на 0:3 за "канарчетата".

Възпианиците на Клаудио Раниери започнаха своя исторически обрат в 72', когато резервата Гаетано Ористанио вкара първия гол за Каляри. Антоан Макомбу отбеляза втори гол за домакините в 76'. Така се стигна до продълженито на мача, в което "червено-сините" успяха да направят пълен обрат в рамките на три минути благодарение на головете на резервата Леонардо Паволети.

Каляри остава в зоната на изпадащите, но вече заема предпоследното 19-о място с 6 точки. Фрозиноне е на 12-о място с 12 точки.