Еван Ндика е бил приет в болница с гръдна травма, информира клубът му Рома. Снощи през второто полувреме при гостуването на отбора му срещу Удинезе, защитникът се озова на земята без контакт със съперник. Впоследствие му бе оказана спешна медицинска помощ заради съмнения за проблем със сърцето.

Сега "римските вълци" уточняват, че 24-годишният бранител е получил контузия в гръдната област. Снощи състоянието в лечебното заведение му се подобри и той се чувстваше в добро настроение.

"След остра прекордиална болка и неспецифични промени на електрокардиограмата, извършена на стадиона, Еван Ндика бе приет в болницата "Santa Maria della Misericordia" в Удине. Проведени са кардиологични изследвания от първо и второ ниво, които са отрицателни за сърдечно увреждане. В светлината на последните изследвания, направени сутринта, клиничната картина е съвместима с гръдна травма с минимален левостранен пневмоторакс. Играчът е изписан и ще извърши допълнителни проверки в Рим. 

Рома иска да благодари на Удинезе и рефера за големия им професионализъм и готовност. Освен това на публиката, присъстваща на стадиона в Удине и медицинския персонал на болницата "Santa Maria della Misericordia" в Удине. 

Всички заедно, в тези тревожни минути, демонстрирахме ценностите на спорта и поставихме защитата на живота на първо място", пише официалната страница на 1/4-финалиста в Лига Европа.

Още не е ясно кога двубоят с Удинезе ще бъде доигран, тъй като на столичани им предстои реванш от 1/4-финалите на Лига Европа с Милан в четвъртък. Преди 4 вечери възпитаниците на Даниеле де Роси победиха "росонерите" с 1:0 в Милано. Тогава Ндика не игра, защото изтърпяваше наказание за натрупани жълти картони.