Мениджърът на Ювентус - Масимилиано Алегри заяви, че мачът от 19-ия кръг на Серия А срещу Салернитана няма да е толкова лесен, колкото предната среща между двата отбора преди няколко дни. В четвъртък "бианконерите" спечелиха лесно у дома с 6:1 срещу този съперник, но сега ще гостува на стадион "Аречи".

"Да играеш в Салерно никога не е лесно, защото те ще искат да вземат реванш за резултата от четвъртък. За първенството те ще се опитат да продължат победното си представяне след успеха срещу Верона (на 30 декември), която увеличава шансовете им да останат в Серия А.

Ще бъде много сложен мач и момчетата го знаят. Трябва да се опитаме да завършим първата половина от сезона по възможно най-добрия начин и тогава ще започнем да мислим за втората. Нашата основна цел е да се класираме за следващото издание на Шампионската лига и за да го направим, трябва да продължим да работим добре.

Ханс Николуси Кавилия ще играе утре. Андреа Камбиасо е с настинка и е малко вероятно да е на терена. Що се отнася до Мойс Кийн, той все още не се е върнал към тренировки. Ще отнеме известно време преди да го имаме отново на разположение. Бремер ще се завърне, Федерико Гати и Данило ще бъдат титуляри. Тимъти Уеа може да започне, но още не съм решил", каза Алегри.

Ювентус има седем точки преднина пред третия Милан, докато Салернитана е с 12 точки от 18 мача и е с две точки пред Каляри, който е последният над чертата за изпадащите отбори.