Третият кръг на Серия А предлага в програмата си дерби, в което се изправят Рома, който стартира сезона доста колебливо и перфектният в първите си два мача в шампионата - Милан.

Жозе Моуриньо се завръща на скамейката на Рома след наказание и ще се надява новото попълнение Ромелу Лукаку да му помогне, за да постигне първата си победа в Серия А за сезона.

Равенство със Салернитана на старта и поражение като гост на Верона правят задачата пред Рома в домакинството на Милан доста трудна, защото трябва да спечелят, за да не повторят старта на сезон 2011/2012, когато тимът нямаше победа в първите три кръга.

В настроение и добра форма Милан пристига в Рим след перфектен старт и вкарани общо 6 гола в първите два мача. Кристиан Пулишич, който пристигна в Милано от Челси, изглежда се е вписал отлично и стана петият играч на Милан с голове в първите си две срещи в Серия А.

Дали сериите на двата отбора ще продължат или една от тях ще бъде прекъсната, ще стане ясно след края на срещата, а първият съдийски сигнал се очаква в 21:45 часа.

В 19:00 часа стартира първата среща за третия кръг в Серия А. В нея по подобие на Милан, но може би доста по-малко очаквано, Верона гостува на Сасуоло с две победи от първите си два мача, а домакините стартираха с две поражения.