Удинезе и Рома ще доиграят днес двубоя си от 32 кръг на италианската Серия "А“. Срещата в Удине започва в 21:00 часа българско време. Мачът от 14-и април бе прекратен в 73‘ при резултат 1:1, когато защитникът на "джалоросите“ Еван Ндика се строполи на игрището, което наложи спешна намеса на медицинския екип на терена. Само преди два дни колабиралият французин получи разрешение да поднови тренировки с "вълците“, като по всяка вероятност той ще се завърне в разширената група на Даниеле Де Роси за гостуването на Наполи през уикенда.

Играчите на Фабио Канаваро заемат 17-о място във временното класиране с 28 точки. "Малките зебри" нямат победа в последните си 5 шампионатни мача, а като домакини имат 1 победа, 9 равенства и 6 поражения при голова разлика 18:25. Последният мач между двата отбора завърши 3:1 за "джалоросите".

"Вълците" се намират на 5-а позиция в подреждането с 55 точки. Столичани спечелиха два от последните 5 мача в Калчото, а като гости имат 5 успеха, 4 равенства и 6 поражения при голова разлика 21:20. Рома има три победи в последните 5 срещи с Удинезе.