НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Клеър Грейди, Департамент по вътрешна сигурност на САЩ: Високо ценим готовността на България да инвестира в създаването на платформа за обмен на информация в реално време

Клеър Грейди, Департамент по вътрешна сигурност на САЩ: Високо ценим готовността на България да инвестира в създаването на платформа за обмен на информация в реално време

21 Март 2019 | 17:51 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. В рамките на визитата си в САЩ българската делегация, водена от министър Младен Маринов, проведе работна среща с изпълняващата длъжността заместник-секретар по вътрешната сигурност на САЩ, Департамент по вътрешна сигурност, Клеър Грейди. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Преглед на двустранните отношения в областта на вътрешните работи и възможности за по-нататъшните съвместни действия бяха във фокуса на обсъжданите въпроси. Имаме отличен отношения в областта на правоохраната, през последните години заедно постигнахме изключителен напредък в сътрудничеството, отбеляза Клеър Грейди. Министър Маринов сподели своите впечатления от проведените срещи с правоохранителните агенции на САЩ и благодари сърдечно за възможността българската делегация да посети границата на САЩ с Мексико и да се запознае на място с предизвикателствата и добрите практики в тази област.
В рамките на проведената среща българският вътрешен министър запозна домакините с миграционната ситуация в България и подчерта приоритетното значение, което правителството отдава на граничната сигурност и поддържането на високо ниво на взаимодействие с всички съседни страни. Той потвърди високата оценка за съвместната работа със Службата за гранична и митническа охрана на САЩ и резултатния обмен на биометрична информация. В този смисъл и.д. заместник-секретарят по вътрешната сигурност оцени високо готовността на страната ни да инвестира в създаването на платформа за обмен на информация в реално време.
Бе постигната договореност за постигане на още по-тясно сътрудничество в ефективното противодействие с киберпрестъпността, в това число и обучения за българските правоохранителни органи. България е надежден партньор на САЩ в борбата с организираната престъпност и международния тероризъм и развитието на стратегическо сътрудничество в тази сфера е наш приоритет, подчерта министър Маринов. От българска страна бе поставен отново и въпросът за включването на България в програмата за безвизово пътувания на САЩ. Бе подчертано, че страната ни не само е подписала всички необходими споразумения, но и на практика ги изпълнява. Бе отправена покана към американската страна за посещения в България и на място да се запознае с изпълнението на критериите за безвизово пътуване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.