29-годишният сръбски нападател Огнен Ожегович е начело в списъка за лятна селекция в ЦСКА-София, съобщава “Мач Телеграф".

През настоящия сезон футболистът вкара 16 гола за елитния гръцки Кифисия, който изпадна, финиширайки на предпоследно място в класирането.

Ожегович е минал през куп отбори – Волос, турските Маниса и Аданаспор, германския Дармщат и руския Арсенал Тула. Той е играл и за няколко сръбски тима, включително и в местните грандове Цървена звезда и Партизан.

Огнен Ожегович е разпалвал солиден скандал в Сърбия. През 2017 година нападателят, който се води юноша на Цървена звезда, обявява в интервю за местна медия, че мечтае да спечели титлата със "звездашите“ и да я празнува заедно с феновете. Той обаче уточнява, че това не е станало, защото ръководството на носителя на КЕШ от 1991 година "предпочита играчи от Гана и Уганда пред децата на Цървена звезда“.

Малко след това Ожегович е пред трансфер в Партизан, а феновете на "черно-белите“ скачат на война срещу тази идея на шефовете. Бунтовете са солидни, но в крайна сметка нападателят подписва с Партизан в последния ден на трансферния прозорец срещу 300 000 евро, които отиват в касата на Чукарички. За да свали напрежението, тогавашният директор на "черно-белите“ Ивица Илиев обявява, че Ожегович всъщност е започнал кариерата си в школата на "черно-белите“. Няколко дни по-късно и нападателят, който доскоро се е клел във вярност на Цървена звезда, потвърждава това, уточнявайки, че когато е бил на 13 години, е изкарал няколко седмици в школата на Партизан.

Огнен Ожегович играе силно за "черно-белите“ и с това си спечелва трансфер в германския Дармщат, а сръбският гранд дори печели 100 000 евро, след като го продава за 400 000 евро.

Очаква се ЦСКА-София да вземе Огнен Ожегович срещу минимална сума или въобще да не плаща за нападателя. Трансферът е на финалната права.