Отборът на ЦСКА-София замина на подготвителен лагер в Австрия без най-новото си попълнение Сейни Санянг. Гамбийският ляв бек все още няма виза. Той трябва да се присъедини към подготовката на по-късен етап.

Избраниците на треньора Саша Илич ще се подготвят в градчето Фулпмес за втора поредна година. Отборът ще остане в Австрия до 9 юли, като ще изиграе четири проверки.

На 27 юни съперник е Ботошани (Румъния), на 1 юли Базел (Швейцария), на 4 юли Карабах (Азербайджан) и на 8 юли с ВСГ Тирол (Австрия).

Вторият капитан на ЦСКА-София Иван Турицов все още не е напълно възстановен от контузия, заради която пропусна последните мачове на националния отбор, но замина с отбора за Австрия.

"Силно казано съм се възстановил, сега тепърва започвам тренировки – коментира на летище "София“ Турицов. - Измина един дълъг сезон и имахме нужда от почивка, а най-лошото за нас беше, че загубихме титлата в края. Благодаря на феновете, усетих голяма подкрепа след пропуснатата дузпа, беше важно да станем шампиони, но не успяхме. Ние сме професионалисти и ще продължим напред. ЦСКА се бори всяка година за всички трофеи и тази година няма да бъде по-различно".

Бранителят коментира и съперника на ЦСКА-София в евротурнирите – Сепси.

"Румънският отбор е преодолим – убеден е националът. - Това беше най-тежкият съперник от възможните, но ако влезем добре в мача, ще ги отстраним".