ЦСКА-София победи с 3:0 Берое в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион "Васил Левски" започна вихрено за 31-кратния шампион, който отбеляза още в третата минута чрез Станислав Шопов.

За второто попадение младежкият национал изведе чудесно крилото Матиас Фаетон, който със силен удар от близка дистанция уби интригата в мача още средата на първото полувреме (32'). Именно тези двама футболисти изиграха на много високо ниво в хода на целия мач.

Малко преди това капитанът на гостите Франко Рамос беше изгонен с директен червен картон след борческо поваляне на откъсващия се Фернандо Каранга.

Неприятната новина за ЦСКА-София дойде в края на частта, когато се наложи капитанът Юрген Матай да бъде принудително заменен от Енес Махмутович. Нидерландецът се хвана за крака, като най-вероятно е получил разтежение. Все още няма повече информация за състоянието му.

В 48-ата минута Фаетон асистира за втория гол на Слави Шопов, който до края на мача се опита да оформи и хеттрик, но мерникът му изневери. 

Така ЦСКА-София събра 48 точки и е на трето място, а Берое е 12-и с 25 т.