Героят за ЦСКА-София от мача с Ботев Враца (3:0) - Тибо Вион, получи наградата за играч на 21-вия кръг в Първа лига. Французинът взе приза на пресконференция и говори пред медиите.

"Искам да благодаря на всички които са гласували за мен и отново да изразя мото задоволство от играта, която показахме. Започнахме сезона много успешно. Два гола като дефанзивен играч, да - може да се каже, че бях изненадан. Особено от втория от такава голяма дистанция. Аз имам увереност да стрелям от такива разстояния, но беше красив гол и може да се каже, че бях изненадан от себе си", започна Вион.

"Това е тактическа постройка, аз като флангови дефанзивен играч трябва да чакам избита топка, да пресека контраатака или ако ми се отдаде възможност да шутирам както стана срещу Ботев Враца. И те имаха свооите положения, за наше щастие не успяха да ги реализират. Мисля, че след това се коригирахме и не им дадохме шансове през втората част."

"С Нестор Ел Маестро работим много повече тактически. През подготовката наблегнахме на тактика и физическа подготовка. Мисля, че се справихме доста добре. Щом на този етап ние с Черно море сме в челото смятам, че този мач е от изключително значение за развитието на шампионата. Това, което най-много отличава нас от Черно море и Лудогорец са нашите фенове, защото навсякъде се чувстваме като у дома си с тяхната подкрепа."

"В ЦСКА съм играл на различни позиции - десен бек, десен халф, дефанзивен халф, ляв бек, само вратар не съм бил. Никога не съм имал претенции на какъв пост ще играя, важно е да съм на терена и да помагам на отбора", обяви Вион шеговито.

В същото време се появи любопитен клип, на който поливалентният играч предизвиква двама свои съотборници да повторят гола му срещу врачани. Можете да го видите в приложеното видео.