Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов си припомни паметно издание на Вечното дерби. На него има посветена песен от агитката на "червените".

"Ние влязохме силно в срещата и на полувремето вече водехме с 2:0 след голове на Цецо Йончев и Спас Джевизов. Аз нямах много работа, докато в един момент не отсъдиха дузпа за тях. За мое щастие успях да спася удара от бялата точка на Войн Войнов, а вече в последните минути им дадоха втора дузпа, която Руси Гочев превърна в почетен гол за тях. В крайна сметка заслужено спечелихме с 2:1, но с оглед на превъзходството ни се разминахме и с по-голяма победа, която щеше да ни приляга“, сподели Георги Велинов за Nostrabet.com.

"През 1982-ра надделяхме срещу Левски с 2:1, след като на почивката водехме с 2:0 след два гола на Цецо Йончев. Скъпа ми е и победата на "Герена“ с 3:1 през декември 1985-а. Резултатът откри 19-годишният Любослав Пенев, който вече се утвърждаваше като водач на атаката ни и предвид безспорните му качества, не бе трудно да предположа, че ще стигне далеч във футбола. После два пъти се разписа и Стойчо Младенов“, продължи със спомените си Джони Велинов.