Капитаните в настоящия тим на ЦСКА-София  Юрген Матей и Амос Юга си тръгват от "Българска армия“, съобщава "Тема спорт“.

Както е известно, първи избор за лентата е нидерландският централен защитник, но заради проблемите му с контузии през по-голямата част от кампанията тя бе на ръката на национала на Централноафриканската република. Така ще бъде и в оставащите два или три мача, тъй като бранителят е с нова травма - този път в петата.

Най-вероятно 31-годишният Матей вече е изиграл последния си двубой с червената фланелка, тъй като договорът му с клуба изтича през лятото. Високата му заплата и претенциите за титулярно място, освен непрекъснатите контузии, са основните фактори, които драстично намаляват шансовете договорът му да бъде удължен. Той ще напусне Борисовата градина като свободен агент и най-вероятно ще продължи кариерата си в родината си.

Договорът на Юга е за още два сезона. Той също е на 31 години и макар да е основна част от състава, и с него ще бъде потърсена раздяла. На терена той е много рисков футболист, който, когато не е във форма, носи повече минуси, отколкото плюсове в представянето на тима. Освен това думата му не се чува в цялата съблекалня. Затова и планът в Борисовата градина е през следващия сезон африканецът да не носи червения екип.

Матей и Юга пристигнаха в ЦСКА - София през лятото на 2020 година, когато начело на тима отново бе Стамен Белчев. Те бяха част от влизанията в групите на Лига Европа и Лигата на конференциите, като нидерландецът отбеляза решителен гол в плейофния реванш с Виктория Пилзен (3:0).

Ясно е, че тимът ще напусне и Фернандо Каранга, който е наказан за 6 мача след поредната си изцепка през пролетта при гостуването в Разград.