От ЦСКА-София реагираха веднага на решението на Дисциплинарната комисия на БФС да накаже бразилския вратар на тима Густаво Бусато за пет мача, като обявиха, че санкцията ще бъде обжалвана.

Бразилският страж получи червен картон в двубоя срещу Черно море, загубен с 0:1, от 34-ия кръг в Първа лига. Бусато нанесе средна телесна на бразилеца Уеслен от варненския отбор.

"ЦСКА ще обжалва наложеното тежко наказание от 5 мача лишаване от състезателни права на вратаря Густаво Бусато – обявиха от "червения“ клуб в профила си в една от социалните мрежи. - Макар и наложената санкция да е по наредба, смятаме категорично, че тя е несправедлива, предвид липсата на каквато и да било умисъл в действията на Бусато. Съжаляваме искрено за пострадалия играч на Черно море Уеслен Жуниор и му желаем от сърце възможно най-скорошно възстановяване. Но предвид факта, че инцидентът се случва в игра, не можем да се примирим с абсурдното по тежест наказание за действие, за което всеки един футболист би съжалил и никога не би предприел съзнателно или нарочно, особено пък човек като Густаво Бусато.

Още утре сутрин ще входираме молбата за обжалване на санкцията и призоваваме Българския футболен съюз да я разгледа в най-кратки срокове преди следващия мач".

Бусато ще пропусне баража за класиране за Лигата на конференциите, в който ЦСКА-София се изправя срещу ЦСКА 1948 на 31 май.