От ЦСКА излязоха с нова информация, относно предстоящата реконструкция на стадион "Българска армия".

Ето какво гласи съобщението на "червените":

"С огромно удовлетворение бихме искали да ви информираме, че днес, 29.09.23 г., окончателният проект за реконструкцията на стадиона ни беше входиран в Направление "Архитектура и градоустройство“ към СО.

Преминахме през множество и тежки процедури, дискусии, проблеми и решенията им, за да стигнем до одобрението на абсолютно всички институции, пред които законът изисква да представим проекта. Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет подкрепи без нито един глас "против“ всички наши идеи. Въпреки трудностите, жалбите и недоброжелателите, РИОСВ се изказа в пълна подкрепа на проекта. Преди дни получихме положително становище и от НИНКН, за което се борихме месеци наред.

Пожарната и СРЗИ също и без възражения дадоха зелена светлина за реконструкцията на "Българска армия“. Близо година екипът, ангажиран със стадиона, работи неуморно, за да представи документация, към която никой да няма забележки. Благодарни сме за консенсуса постигнат във всяка една институция и за подкрепата, която получихме, за да реализираме една идея, която е в полза не само на спортен феномен като ЦСКА, а на цял един град - на нашата столица. Заради всички положителни становища, които получихме дотук, вярваме, че няма да срещнем проблем и на финалната права, в последния отговорен орган – НАГ.

Колкото до жалбите, които бяха входирани от недоброжелатели по време на целия така и така сложен процес, всички те бяха отхвърлени от компетентния съд.

ЦСКА никога не е бил толкова близо до това да получи възможността да реализира тази своя толкова голяма мечта – да има нов дом".