Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров вижда огромен потенциал в Мартин Стойчев. За трансфера на неговия възпитаник в ЦСКА-София съобщи първи Фокус.

"Гледаме на Мартин като бъдеща звезда на българския футбол, има целия потенциал да го постигне – като качества, манталитет и характер. Много е трудолюбив, целенасочен, отдал се е изцяло на футбола. Без да подценявам моите любимци Виктор Попов, Иван Турицов, Йоан Стоянов, но Стойчев се доближава до техните качества и спокойно може да ги достигне и надмине", сподели Димитров за "Тема Спорт“.

"В юношеските си години игра като десен краен нападател, така че са обясними някои негови дефицити в дефанзивен план. Но в мачовете ни с националния отбор показа, че работи много усилено върху това и се справи отлично в множество ситуации един на един във фаза защита. Отделно разполага с чудесна скорост и центриране, което го прави много остър в нападение. Арда беше много добър трамплин за неговото развитие, изигра много мачове през есента и това му позволи да направи следващата крачка в кариерата си“.

"Когато те поиска някой от грандовете, трябва да отидеш веднага. Подобна възможност не се пропуска. Израснал съм в ЦСКА и знам, че не се пробива лесно там, но той има нужните качества и психика, за да го постигне. Липсата на игрова практика би ме притеснила, но конкуренцията поражда класа. Турицов е много силна конкуренция, така че дори и да остане това ще е в плюс за Мартин“, допълни националният селекционер.