Няма вариант реконструкцията на "Българска армия" да не бъде завършена успешно. Това категорично заяви един от представителите на фирмата за събаряне, разрушаване и демонтаж на сгради Даниел Димов в деня за медии в Борисовата градина.

На събитието беше показано началото на събарянето на козирката на сектор А.

"Мисля, че демонтажът ще приключи малко по-рано – два месеца, не три. Работим по избора на изпълнител, такъв стадион не е строен в последните 40 години. Няма вариант стадионът да не бъде строен. Tова е дълъг процес, до най-малкия детайл се влиза. Демонтажът струва малко над 1 млн. В момента се обсъждат детайли, това е единственото, което може да се промени. Съгласуваме всичко с различни лица, с хора от спортно-техническото ръководство. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Някой път има тропане по масата, спорове, но важното е, че нещата се случват“, сподели Димов по отношение на демонтажа и новото съоръжение.

"Капацитетът е болезнена тема – няма как стадионът да стане 40 000. На всички ни се иска да бъде голям. Трябва да се мисли и за поддръжката. По-лесно е да го построиш, отколкото да го поддържаш. Трябва да се построи съоръжение, което и да се издържа след това – от 16 000 до 18 000 ще бъде капацитетът, в зависимост от събитията. Това съоръжение ще стане един ивент център. То ще стане съоръжение, което да приема различен тип събития и това ще помогне за бъдещата му издръжка“, допълни той.