ЦСКА ще проведе минилагер в началото на септември, съобщават колегите от "Тема Спорт". Той ще се състои в Тетевен. Там "червените" ще наблегнат на физическата подготовка. Лагерът ще завърши с една контрола, като съперникът ще бъде уточнен в следващите дни.

На 2 септември ЦСКА гостува на Берое, след което е прекъсването за националните отбори. В уикенда 16-17 септември пък е домакинството срещу ЦСКА 1948. Лагерът на "червените" в Тетевен ще стартира на 5 септамври и ще продължи една седмица.

В последните години подобни миниподготовки в началото на деветия месец от годината станаха традиция. Новият треньор Нестор ел Маестро иска отборът да подобри кондиционното си състояние, както и да отработи някои тактически варианти. Както е известно, лятната подготовка на ЦСКА бе в Австрия при предшественика му Саша Илич, но не бе използвана пълноценно, а основната причина бе липсата на много основни играчи.

Очаква се, с оглед на националите, които ще бъдат повикани, на лагера в Тетевен да бъдат качени и някои мляди момчета от дублиращия състав, състезаващ се в Югозападната Трета лига.

В местния балкан ЦСКА проведе подготовката си през лятото на 2016 при Христо Янев, а три години същото повтори и Люпко Петрович.