Легендата на ЦСКА и българския футбол - Аспарух Никодимов, коментира предстоящата реконструкция на стадион "Българска армия". Паро с ръка на сърцето призна, че сегашните футболисти на 31-кратния шампион са далеч от нивото през годините.

"Не мога да отлича най-ярки спомени, защото аз в продължение на дълги години бях всеки ден на стадиона. Това ни беше втори ли, първи ли дом. Май повече първи за голям период във времето. След реконструкцията направиха там хотелска част, ресторант и започнахме и на лагери да оставаме на "Армията". Прекарвахме наистина страшно много време на стадиона. Тренираше се доста, често имахме двуразови занимания. Даже аз като станах треньор, бях въвел и триразови - и вечерта сме имали тренировки. Беше тежко за момчетата, но като излизаха на терена, нямаха спиране и който идваше, го сгазвахме. Много рядко се случваше да не успеем да спечелим някой мач", Паро сподели за "Тема Спорт".

"Трябва яко да се тренира и яко да се играе. ЦСКА всеки мач трябва да е на ниво. Няма време за отпускане. Едно време конкуренцията беше изключително голяма. За съжаление, днес не виждам особена конкуренция, освен че всички са еднакво слаби."

"Да, това е нормално. Не може на европейски мач, на който знаеш, че ще дойдат 50-60 хиляди, да го сложиш на "Армията". И от финансова гледна точка не е правилно, и за феновете няма да е добре. Но ние се чувствахме комфортно и на този стадион, защото сме играли много мачове там. Пък и е близо до "Армията", така че усещахме, че сме си вкъщи."

"Феновете на ЦСКА винаги са на ниво, и тези долу на игрището, като са на ниво, и става тази магия, това торнадо, което няма спиране и помита всичко по пътя си. С това идва и самочувствието и симбиозата става още по-силна. И това наистина се усещаше от хората в клуба."

"Това със сигурност ще е чудесно за феновете, които ще могат много по-спокойно да ходят на стадиона, да водят децата си на мачовете. За футболистите пък ще донесе голямо самочувствие, помня как ние се чувствахме, когато стъпихме на "Армията" след ремонта. За съжаление, това няма да помогне за моженето или неможенето на играчите. Не става само с кураж от трибуните. Така че се надявам, когато живот и здраве отвори врати новият стадион, ЦСКА да изглежда така, както му приляга. Да се печелят мачове, трофеи, феновете да са доволни и "Армията" да е пълна", завърши Никодимов.