Бившият изпълнителен директор на ЦСКА, Александър Тодоров, разказа как е преговарял с бивши футболисти, треньори и легенди на "червените" при опитите да спаси лиценза на клуба преди десетилетие.

"Имах 47 вътрешни дела, повечето трудово-правни, и 22 международни. Смятайте колко казуса трябваше да разглеждам на ден, да говоря и предоговарям. С една голяма част успяхме", сподели Тодоров в подкаста ТikiTalks+.

"В интерес на истината повечето български футболисти влизаха в положение и се разбирахме - за сумите, които искаха да получат. Но чужденците - абсурд. Даже не искаха да разговаряме - пращаха ме към агент, адвокат и т.н. Довиждане."

"С Павел Дочев също имахме дълги преговори, и с неговите адвокати. В крайна сметка всичко му изплатихме на Павел Дочев. Той не знам колко време беше треньор - за два-три месеца, но си искаше всички неустойки по договора, както и лихвите по неустойките. Мисля, че договорът му беше подписан с германски паспорт, да. На Стойчо Младенов изплатихме каквото имаше да се изплаща."

"Да не говорим даже и за легендите. Паро Никодимов и другите също пуснаха да си искат парите в Лицензионната комисия и т.н. Въобще много малко бяха хората, които спестиха нещо на ЦСКА. Въпреки че апелът ми беше дайте да спасим клуба. Ако легендите и футболистите, на които ЦСКА е дал трамплина към големия футбол, не проявят това желание, кой да го прояви...", завърши бившият шеф в ЦСКА.