Вече съм се приготвил как да отпразнувам бъдещ гол срещу Левски, но не мога да кажа сега това. Мачът с Левски е специален. Когато съм играл срещу тях, съм вкарвал – това е нормално. Всеки иска да играе в дербитата. Играч като мен, който е решителен, трябва да играе в тези мачове. Всеки ден като заспивам се сещам за тези мачове. Това заяви нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга.

Футболистът бе избран в анкетата на пресклуб "България“ за Играч номер 1 на 25-ия кръг от Първа лига.

"Срещу Локомотив София няма да е лесно – каза за предстоящия мач на "червените“ Каранга. -  Няма вече такива мачове. След тези 10 дни, които имаше пауза за националите, се подготвихме много добре. Отборът се чувства много добре за този мач. Знаем, че всички останали мачове са много важни“.

Нападателят направи и сравнение между отбора, в който игра в първия си престой в ЦСКА и настоящия.

"Първенството и клубът са се променили в сравнение с първия ми престой – заяви нападателят. - Сега се адаптирам много по-бързо към ЦСКА. Независимо от футболистите, които са тук, ЦСКА винаги е бил силен отбор. От стария отбор поддържам връзка със Станислав Манолев, Николай Бодуров и Кирил Десподов. С почти всички говоря. Десподов бих викнал от стария отбор сега. Бодуров също. Манолев много ми харесваше, но той спря и левият бек Антон Недялков също бих викнал сега пак в ЦСКА“.

Бразилският нападател обясни и как се е стигнало до завръщането му при "червените“.

"След края на престоя ми в Китай имах други оферти, но се сетих за историята ми тук, феновете и това ме мотивира да приема да се върна обратно в ЦСКА – каза Каранга. - Смятам, че взех правилното решение. Свързахме се взаимно. Говоря малко български. Труден е езикът, но правя усилия да науча някои неща“.

Нападателят изрази убеденост, че ЦСКА продължава да има реални шансове за спечелване на шампионската титла.

"Сега първенството не е решено – заяви нападателят на ЦСКА. -  Ако продължим да бием, имаме шансове да станем шампиони. Ние трябва да сме по-конкурентни с преките съперници. Всичките футболисти знаят какво трябва да правят и най-важното е да не сбъркаме. Най-важно е да се борим за титлата и моята първа цел е да стана шампион с ЦСКА. Няма да се откажа никога, докато не станем шампиони“.