Черно море спечели с 1:0 гостуването си на ЦСКА в дербито на 34-ия кръг, плейофи за разпределяне на местата в челото на Първа лига.

Директният сблъсък за второто място се игра на Националния стадион "Васил Левски" и беше опорочен от съдийската бригада.

В главно действащо лице се превърна съдията Георги Кабаков, който не даде очевидна дузпа за ЦСКА малко преди почивката. В хода на целия мач демонстрира двоен аршин при даването на жълти картони, а през второто полувреме откровено помилва вратаря Иван Дюлгеров, който нагло започна да бави времето още от първата част.

Пловдивчанинът отсъди нарушение в атака на Тобиас Хайнц, който бе изритан отзад в наказателното поле на Черно море. Не е ясно и защо от ВАР буса не сигнализираха на арбитъра да коригира очевидната грешка.

Преди това варненци така и не създадоха никакво напрежение пред вратата на Густаво Бусато, като очевидно са дошли в София за равенство. Пред ЦСКА се откриха няколко изгодни възможности, но липсата на централен нападател в пореден мач си каза думата.

Втората част започна кошмарно за домакините, които останаха с човек по-малко след директен червен картон на Бусато. Бразилецът излезе неразчетено след ужасно върната топка от Сейни Санянг.

При последвалия фал Атанас Илиев стреля много силно, а влезлият резервен вратар Димитър Евтимов изби, но при добавката Пабло Алварес се разписа.

До края Черно море основно бавеше времето, макар и да имаше числено превъзходство. Вратарят Иван Дюлгеров заслужаваше да бъде изгонен на няколко пъти заради наглото забавяне при всяка удобна възможност.

Така с антифутбол Черно море стигна до победата, която им гарантира второто място. Сребърните медали са исторически за варненци през новия век. ЦСКА ще трябва да играе за бараж със седмия за място в Лига на конференциите.