ЦСКА-София победи сателита си Литекс с 5:3 в контролен мач, който се изигра на Национална футболна база "Бояна“.

Както е известно, двубоят трябваше да се проведе на базата на "червените“ на Панчарево със зрители, но заради замръзналите терени двубоят бе преместен в базата в Бояна и се игра при закрити врата.

Още във 2-ата минута Марк-Емилио Папазов даде аванс на "армейците“, след като бе точен с удар с глава. Малко след това Литекс изравни чрез Иван Иванов, който отблизо не остави шансове на Димитър Евтимов.

В 22-ата минута Матиас Фаетон от дузпа даде нов аванс на състава воден от Нестор Ел Маестро. Едва 60 секунди по-късно ЦСКА-София стигна и до трети гол. Дюкенс Назон бе изпуснат в наказателното поле и прати топката в мрежата.

В 30-ата минута Литекс намали резултата до 2:3. Разписа се Георги Стайков, който се възползва от неразбирателство в защитата на "червените“.

След подновяването на играта ЦСКА-София продължи да доминира. В 56-ата минута Тобиас Хайнц намери в отлична позиция Илиан Антонов и той покачи на 4:2.

В 78-а минута Кингсли Бучи с плътен от малкото наказателно поле вкара трети гол на сметката на Литекс за 3:4.

В 90-ата минута Джонатан Линдсет оформи крайното 5:3 в полза на ЦСКА-София.

Стартов състав на ЦСКА:

25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 3. Сейни Сенянг, 21. Амос Юга, 16. Георги Чорбаджийски, 8. Станислав Шопов, 11. Матиас Фаетон, 24 Марк-Емилио Папазов, 9. Дюкенс Назон.