Халфът на ЦСКА Тобиас Хайнц се утвърди като един от лидерите на терена и любимец на феновете на "червените". Със своите футболни умения, интелект и отдаденост той е сред момчетата, които от пристигането си досега движат "армейците" напред. Въпреки трудния период, през който отборът преминава, Тоби остава оптимист и вярва, че само с много труд и сплотеност тимът може да покаже на какво е способен.

"Завършихме предишният сезон късно, а новият започна много рано. Нямахме достатъчно време за почивка и подготовката не беше достатъчна, особено в Австрия, където имахме много тежки мачове, но не и време за тежки тренировки. Сега, след началото, правим точно това, така че първо трябва да намерим ритъма си. Разбира се, първите 5 мача бяха много трудни, така че се надяваме, че тренировките ни сега ще ни направят по-добри в следващите двубои", сподели той пред клубната телевизия.

"Трябват ни още няколко тренировки, още няколко мача, но със сигурност сме близо до целта. Сега ни предстои много важен мач с Лудогорец, в който със сигурност искаме да покажем подобрение. Това е всичко, което треньорът иска. Със Сепси загатнахме за подобрение, срещу Славия показахме още малко и сега искаме да бъдем още по-добре. Развиваме се, въпреки че досега не бяхме толкова добри като отбор.

Загубата от Сепси беше много тежка. Не очаквахме, че реваншът ще се развие толкова зле. Влизайки в мача, имахме увереност, но след края беше много, много тежко. Прибирането беше ужасно. Никой не говореше, всички бяхме много тъжни и гневни и разочаровани от себе си и от отбора. Беше трудно за преглъщане. Много скоро след това обаче имахме мач със Славия, така че трябваше да се фокусираме върху него. Беше тежка загуба за нас, за феновете особено предвид това какъв път са изминали, за да дойдат, да ни подкрепят цял мач и накрая получават резултат 4:0. Не е приемливо и ги разбираме.

Най-важното е да започнем да създаваме повече положения. Независимо дали допускаме 1 гол или нито един гол, ние все пак трябва да бележим повече. Това е един от проблемите в последните мачове – че не създаваме достатъчно положения. Но това ще се случи, защото сега тренираме много добре и много здраво, за да се получи. Трудно е да постигнем всичко изведнъж, така че трябва да започнем постепенно. Имаме добра защита, въпреки че допуснахме 4 гола срещу Сепси, в шампионата не сме допускали толкова голове. Трябва да вкарваме по 2-3 гола всеки мач. Това е целта. Това е първата стъпка.

Впечатленията ми от треньора и от целия щаб досега са много добри. От ден първи са много професионални и стриктни в режима. Знаят какво искат и какво очакват от нас. Просто трябва да следваме изискванията им и да вярваме в техния план. Към момента имам много положително мнение. Въведоха много промени по отношение на мисленето и тренировките ми. Тренираме по-тактически, много по-интензивно, с повече сила. Карат ни да даваме 100% от себе си във всяка тренировка. Никой не може да се скатае. Тренираме с GPS-и, така че не можеш да измамиш, всеки трябва да даде най-доброто от себе си. Това е много добър начин за ежедневни тренировки, защото всеки трябва да е отдаден на максимума си.

Колкото до самата игра и схемата – променихме я два пъти в двата мача. В първия играхме 3-4-3, а във втория 4-3-3. Всичко зависи от тренировките и това всеки да е подготвен, независимо какво играем. Много добре се подготвяме тактически – всеки знае задачата си, всеки знае къде и как да играе. Титулярите и играчите, които влизат от скамейката, знаят точно какво да правят. Това е страхотно.

Очакванията ми за мача с Лудогорец са големи. Гладни сме да покажем какво можем. Да, не играхме добре в първите мачове, но сега е голям тест за нас – да видим докъде сме стигнали. А и тези три точки ни трябват. За тях отиваме. Не отиваме в Разград за равен, отиваме да спечелим. Работим здраво цяла седмица за това и ето защо заминаваме с очакванията да спечелим“, каза Хайнц.