Нестор Ел Маестро, треньор на вицешампион на България ЦСКА-София, даде брифинг на базата в Панчарево преди тренировката на "червените" тази сутрин.

"Очакваме това, което винаги очакваме – да се борим във всеки мач, да се опитаме да спечелим всеки трофей. Трансферният прозорец е жив процес, имена циркулират всеки ден. Естествено, аз играя активна роля в него, но няма да коментирам слухове и спекулации, не смятам, че съм най-точният човек за това“, започна специалистът.

Ел Маестро коментира и раздялата с Браян Морено:

"Това е решение от страна на клуба. Основната причина беше, че футболистът не дойде тук за първата ни тренировка – освен това има история с негови предишни провинения, затова решихме и да се разделим по взаимно съгласие. Всеки ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Всеки, който за мен е достатъчно добър, ще получи шанс в Първа лига“, поясни треньорът на "червените".

"Не знам дали преместването на стадион Васил Левски ще повлияе, защото досега не ни се е случвало. На мен ми харесваше да играем на стадион "Българска армия" заради романтиката. На мнение съм, че нашите фенове ще ви изненадат и на Националния стадион.

Имаме няколко капитана, Юрген тренира с нас, ние сме внимателни с него – ако всичко е наред, скоро ще запише минути на първата ни контрола. По отношение на Александров, Бучков и Бисмарк, планираме да ги отдадем под наем, а за Туфегджич – тренира с нас, но няма развитие по темата.

Дано да станем шампиони този сезон. От наша страна ще играем феърплей, ние винаги играем така. Има всички индикации за много завързан и вълнуващ край на сезона, надявам се това да е нашата година.

Логично е Лудогорец да бъде разсеян от ангажиментите си в Европа, но те са свикнали на това – има и позитиви, има и негативи, не знам дали е предимство или недостатък, ще видим. Всеки отбор има група от основни играчи, вие предполагам знаете кои са те, 8-9 играчи, които са във всеки мач, не искаме да ги губим“, поясни Ел Маестро.

ЦСКА-София започва контролите със среща с Литекс. Тя е на 12-и януари.