ИПА е архитектурният екип избран да реализира голямата мечта на CSKA Sofia FC за собствено, модерно и мултифункционално спортно съоръжение. Новината съобщиха от самата компания.

"Ключов момент в реконструкцията на стадион "Българска армия“ е той да отговаря на всички текущи и нови изисквания от страна на УЕФА. Една от целите е стадионът да бъде категоризиран в четвърта категория, което ще позволи на него да се провеждат футболни мачове от големи турнири, включително полуфинали от УЕФА "Шампионска лига“.

Водещо в проекта е вдъхването на нов живот на тази зона, подобряване на прилежащата инфраструктура, облагородяване на околните пространства и създаване на нови зони с възможност за отдих и почивка. Предвидено е връщане на 40 дка за свободно ползване в парк “Борисова градина“ чрез обособяване на зелени площи и алеи, както и засаждането на над 300 нови дървета", пишат от ИПА на страницата си във Facebook.

Повече за проектa може да се прочете ТУК.

Водещи проектанти са: арх. Александър Хаджиев, арх. Ангел Христов, арх. Калоян Дилов, арх. Михаил Силков, арх. Надежда Илиева