Новият кондинционен треньор на ЦСКА - Боян Стаматович, даде обширно интервю пред клубната телевизия на "армейците". Сърбинът, който пристигна в клуба заедно с Нестор Ел Маестро през лятото сподели, че през последните седмици главният фокус в отбора е бил върху издръжливостта и физическата подготовка на играчите.

"Към тази дата се движим добре. За момента съм удовлетворен. Има още много да подобряваме, но ще стигнем там, където искаме. Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви. През последните седмици се фокусирахме много върху това да подобрим физическото си състояние. Бих казал, че най-накрая сме подготвени. Мисля, че подобрихме интензитета и нивото. Проведохме много високоинтенвизни тренировки, спринтове и чисто ментално момчетата свикнаха. Това беше най-трудното - да превключат на пета скорост“, сподели Стаматович.

"Имахме тежки няколко седмици. Паузата е перфектният момент за нас, за да се подготвим и да периодизираме тренировките за следващите седмици. Не ми харесва, че ни липсват много играчи, защото са с националните си отбори. Страхотно за тях, лошо за мен и треньора. Но се опитваме да периодизираме всичко по индивидуален и отборен план. Имаме цели, които са разпределени за всеки мач", добави сърбинът.

"Използваме тези няколко дни, за да се фокусираме върху програма за превенция на контузиите и силова подготовка, високоинтензивно тичане и спринтове, защото това ни липсва много. Това е особено важно за играчите, които се завръщат от контузии и не са играли по 90 минути. Фокусираме се и върху тях. В плановете ни влиза да изиграем и една приятелска среща, за да се подготвим максимално добре за сезона. Ако трябва да бъда честен, ще ни трябват 2-3 седмици от сега, ако всичко е по план и нямаме контузии, ще сме във върхова форма“, каза още Стаматович.